Nyheter

Golfbanan öppnar!

Golfbanan öppnar åter för spel onsdag 17 april. Det är fortsatt blött på vissa ställen, men vi hoppas att detta snart torkar upp. Under måndag och tisdag klipps greener samt fairway på de ställen det går. Även restaurangen öppnar upp igen på onsdag, 09.00 - 15.00....

läs mer

Nu startar vi säsongen 2024

På lördag den 23 mars öppnar banan för spel. Banan har torkat upp så pass att vi kan spela, dock är det fortsatt sankt på några ställen.Vi kommer att spela från matta på vissa utslag till en början. Vi vill uppmana alla att respektera de hål som har mattor men också...

läs mer

Tävlingar

Onsdagsgolf startar 24/4 Nytt datum

Vi startar årets upplaga av onsdaggolf den 24/4 pga banan är så blöt. Anmäl dig senast den 14/4 klockan 12:00 på mingolf, därefter uppdateras klassserna så att det blir jämn fördelning. Anmälan 18 hål https://mingolf.golf.se/Competition/4265621 Anmälan 9 hål...

läs mer

Banstatus

Banan öppen!

Banan har torkt upp så pass bra att den nu är öppen igen. Vi spelar fortsatt från matta på vissa hål och glöm inte att laga nedslagsmärken!

Välkomna

Välkommen till Saxnäs Restaurang

Öppen

Vi serverar just nu enklare rätter som:
Laxsmörgås, Räksmörgås
Köttbulle/ rödbetssallads smörgås
Ost/ skink smörgås, Wraps
Kokt & grillad korv, samt olika drycker.

Öppettider 09:00 – 15:00.

Välkomna

Golfshopen

Stor vårrea!

25 – 50 % rabatt på kläder och skor för både dam och herr.
Du hittar kläder från Abacus, FootJoy, UnderArmour, Dailys Sports och många fler.

Vi har öppet mellan 09.00 – 15.00 alla dagar.

Om Saxnäs golf

Som besökare på Saxnäs golf skall du trivas både med spel, atmosfär men även i miljön före och efter din golfrunda! Det var så vi tänkte när vi planerade Saxnäs. Vi är en 18-hålsbana där du ska kunna spela golf på dina egna villkor och när som helst.

Saxnäs är mycket lämpligt för en 18 håls golfanläggning, med sitt vackra läge vid Kalmarsund. I en natur som är rikt blandat med löv och barrträd och där stora ekar ger ”kronan på verket”.

Golfbanan är byggd för åretruntspel. Detta tillsammans med det gynnsamma vädret ger Ölandsgolfen en mycket lång säsong.

Marken är gammalt kulturlandskap, på strandvallar där våra förfäder redan på bronsåldern gjorde besök.

Arkitekt Susanna Gustavsson har mycket skickligt lagt in en par 72 bana.

Banfakta:

Längd Gul Tee: ca 5644m

Par: 72

Våra tävlingar

Utbildning, träning & Golfresor

Nybörjarkurs och Grönt Kort

På Saxnäs Golf kan du välja att gå nybörjarkurs tillsammans med andra i grupp, eller planera dina egna tider i privat kurs. För bästa start på din golfkarriär ingår fullvärdigt medlemskap och fritt spel under hela 2024 hos Saxnäs Golf. Utrustning finns att låna av oss.  Nästa kursstart hittar du under fliken Utbildning & Träning

Alla våra kurser kan utnyttjas med ex friskvårdsbidrag.

 

Fortsättningskurs för dig som tagit Grönt Kort

Har du nylligen tagit grönt kort och börjat spela golf. På Saxnäs erbjuder vi nu fortsättningskurser som ger dig en flygande start på säsongen. Här tränar vi både praktik och teori, och tränar vidare på alla olika moment du lärde dig under din nybörjarkurs. Ja helt enkelt massor av golfteknik! Nästa kursstart hittar du under fliken Utbildning & Träning. 

 Alla våra kurser kan utnyttjas med ex friskvårdsbidrag

 

Fortsättningskurs för dig som vill börja träna

Har du spelat några år och vill ha lite mer träningsmotivation. Vi erbjuder fortsättningskurser för dig som spelar någon runda i veckan. Tillsammans med likasinnade tränar vi här mer avancerad  golfteknik, närspel och strategier. Kursen bygger på kontinutet där vi tränar flertal veckor under säsongen. Kursen innehåller även roliga tävlingar på banan och avslutningsmiddag.  Nästa kursstart hittar du under fliken Utbildning & Träning.

Alla våra kurser kan utnyttjas med ex friskvårdsbidrag

 

Temadagar

Under våra temadagar kan du anmäla dig till några timmars träning med fokus på en utvalt del i golfen. Vi erbjuder här kurser i exempelvis avancerat närspel, puttning eller långa slag från tee. Perfekt för dig som vill ha en utmanning och förbättra en del av ditt spel. Nästa temadag hittar du under fliken Utbildning & Träning

Alla våra kurser kan utnyttjas med ex friskvårdsbidrag.

 

Lektionspaket

Här ger vi dig ny motivation, bättre träningsmöjligheter och gör ditt golfspel roligt igen. Kan också innehålla videoanalys av teknik med förbättringsområden. Privatlektioner erbjuds individuellt i  40min pass, eller i förmånliga paket innehållande tre lektioner. Självklart kan du också träna tillsammans med en eller några kompisar under lektionstiden. Dock max 3 personer. 

 

Prova på Golf eller aktivitetsdag med ditt Företag

På Saxnäs Golf är du alltid välkommen oavsett om ni aldrig spelat golf. Vi erbjuder ” prova på golf ” under roliga former där man testar på både golfteknik och spel på banan. Ett mycket roligt sätt att umgås på, för ditt kompisgäng, förening eller företag.

All utrustning finns att tillgå hos oss. 

Vill du bli medlem?

I alla medlemsskap ingår fri tillgång till vår korthålsbana och man får möjlighet att kunna deltaga i Klubbmästerskap, Ölandsmästerskapen och möjligtvis en chans till att deltaga i alla våra seriespelslag. Man får även möjligheten att deltaga i vår kontinuerliga tävling Onsdagsgolfen som man spelar under säsongen. Man kommer att kunna vara med på våra temadagar under sommaren.

Vill du bli medlem?

I alla medlemsskap ingår fri tillgång till vår korthålsbana och man får möjlighet att kunna deltaga i Klubbmästerskap, Ölandsmästerskapen och möjligtvis en chans till att deltaga i alla våra seriespelslag. Man får även möjligheten att deltaga i vår kontinuerliga tävling Onsdagsgolfen som man spelar under säsongen. Man kommer att kunna vara med på våra temadagar under sommaren.

Välkommen till vår onlineshop

Genom att handla i vår shop gynnar du både Saxnäs Golf och golfens framtid.

Hoppas du hittar vad du söker så ses vi ute på banan!