Fredagen den 27/3 fick samtliga medlemmar ett medlemsmail med referat från årsmötet och länkar till hur vi ska förhålla oss som golfspelare till Coronasmittan. Har du inte läst det än så logga in som medlem på https://saxnasgolf.se/medlemmar/

Ordningslagen och beslutet som gäller från 30/3 om max 50 deltagare

Sällskapsspel är inte tävling eller uppvisning. Ordningslagen gäller inte men Saxnäs golfklubb följer Folkhälsomyndighetens råd och riskmallar.

I dagsläget gäller följande

  • Golfspel kan ske i nuläget och golfbanan är öppen. Vid frost är banan stängd
  • Förhoppningsvis kommer banan att vara i ordinarie drift till påskhelgen. På grund av Coronasmittan så är banpersonalen decimerad. Ranchen öppnas när den är vältad och klippt. Greenerna är klippta och efter årstiden i fint skick. Så snart banan är tillräckligt torr ska den vältas för att jämnas till och därefter börjar klippningen av fairways. Nedfallna träd har inte hunnits röja upp än men det sker så fort det går..
  • Iaktta god hygien och undvik eventuella samlingsplatser på klubben och håll avstånd mellan varandra
  • Spelare som känner någon form av sjukdomssymptom måste avstå golfspel och även avbryta ronden om man får några symptom.
  • Ha uppdelade transporter till och från golfbanan och undvik kollektiva färdmedel.
  • På de toaletter som är öppna intensifieras städrutinerna. Använd handtork eller medhavda våtservetter eller den egna handduken för att undvika smitta.

Vad som gäller på klubben för vår tävlings och träningsverksamhet återkommer vi till i nyhetsflödet efter vårt nästa styrelsemöte den 6/4

/Saxnäs Golfklubb